Gezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl bestaat uit gezond eten en actief bewegen. Kinderen zitten beter in hun vel en hebben meer energie.

Tips

1 Begin zo vroeg mogelijk om kinderen een gezonde leefstijl aan te leren, hoe beter het is. Een ongezonde leefstijl afleren op latere leeftijd is namelijk lastig.
2 Bewegen is gezond. Geef het goede voorbeeld. Als je als ouder actief bent gaat je kind dit overnemen. Pak dus vaker de fiets, maak een wandeling na het eten, ga sporten of plan actieve gezinsuitjes.
3 Als je kind een stevig ontbijt heeft komt de spijsvertering goed op gang. Bovendien krijgt je kind zo belangrijke voedingstoffen binnen en presteert het beter op school! Door de dag te beginnen met een goed ontbijt krijgt hij ook minder zin in tussendoortjes.
4 Hoe meer frisdrank of zoete drankjes je kind drinkt, hoe meer hij of zij kans krijgt op overgewicht. Beperk de zoete drankjes tot een glas per dag en geef je kind verder melk, thee of water te drinken.
5 Stel grenzen aan het schermkijk tijd van je kind. Als vuistregel kun je stellen dat tegenover een uur tv-kijken of computeren, een uur bewegen moet staan.
6 Het valt voor je kind niet altijd mee om de zelfdiscipline op te brengen en zich aan deze leefstijladviezen te houden. Je kind kan het niet alleen, hij heeft je hierbij echt nodig! En ook als ouder kun je hierbij soms best een steuntje in de rug gebruiken.

Leestips