![]() ![]() |
Contact
Welkom
Ben je benieuwd of we bij de Opgroeiwinkel iets kunnen betekenen voor jou, of voor je gezin? Indien je niet terecht kunt met je hulpvraag, denken we mee bij het vinden van een passend alternatief. Verwijzers zoals huisartsen of wijkcoaches kunnen telefonisch contact opnemen voor overleg. In september en oktober 2023 is er geen ruimte in de praktijk voor nieuwe (gezins-)vragen. We werken niet met een wachtlijst. Overleg met je wijkcoach of huisarts of kijk op de website van de KJRA voor praktijken in de buurt.
Aanmelden voor de KIESgroep kan het hele jaar door.
Aanmelden
Stap 1: Kennismaking
Bij praktijk de Opgroeiwinkel kun je een vrijblijvende, gratis, kennismaking aanvragen. Na deze kennismaking maken we verdere afspraken over de mogelijke aanmelding.
Stap 2: Aanmelden
Aanmelden via info@opgroeiwinkel.nl, binnen 3 werkdagen wordt er contact met je opgenomen. Ouders melden zich aan bij de praktijk, ook als de huisarts, wijkcoach of iemand anders je heeft doorverwezen. Vanaf 16 jaar kun je jezelf aanmelden. Om met de aanmelding aan de slag te kunnen hebben we de verwijsbrief en toestemming van beide ouders/verzorgers nodig. Indien er sprake is van een scheiding dan ontvangen we een schriftelijk akkoord voor de aanmelding van de andere ouder.
Stap 3: Startgesprek
Als we besluiten het traject te starten bij de Opgroeiwinkel plannen we een startgesprek. Het is belangrijk dat beide ouders aanwezig zijn bij het startgesprek. In dit gesprek bespreken we de zorgen en wat je graag anders zou willen. Behalve toestemming van beide ouders/verzorgers, aanwezigheid bij het startgesprek en evaluaties vragen wij ook betrokkenheid bij de behandeling van ouders. Het startgesprek ronden we af met een voorstel tot behandeling.
Stap 4: Het traject
Kijk hier voor de verschillende behandelvormen van de praktijk. Samen maken we een plan. In het plan staat wat je wilt bereiken, wat je daarvoor nodig hebt, hoe lang het mogelijk duurt en wie jou daar nog meer bij kunnen helpen. Dit kunnen afspraken met jou individueel zijn, samen met je ouders, met je gezin of alleen met ouders/verzorgers. Deze afspraken gaan in overleg en leggen we vast in het plan. Het is een Doeplan. Dus actief en in ontwikkeling.
Onderzoek
Als je iets wil veranderen kan onderzoek daarbij helpen. Onderzoek kan ook helpen als je al veel hebt geprobeerd, eerder hulp hebt gehad en niet voldoende vooruitgang ziet. Met onderzoek krijg je meer inzicht. We noemen dit handelingsgerichte diagnostiek. Binnen het onderzoek wordt zowel de jongere als het gezin betrokken. Onderzoek doen we alleen als het nodig is, dat wil zeggen: als het helpt om verder te komen in de behandeling.
Evalueren
Gedurende het traject evalueren we regelmatig met elkaar hoe het gaat, of de doelen al dan niet behaald zijn en wat er nog moet gebeuren.
Eindgesprek
Het traject bij de praktijk wordt afgerond met een eindgesprek met alle betrokkenen.
Spoed
Buiten kantoortijden kun je in geval van crisis contact op te nemen met je huisarts, die zo nodig de crisisdienst van de GGZ inschakelt. De praktijk heeft geen 24-uurs bereikbaarheid.
Locaties
Het adres van de Opgroeiwinkel: De Transformatie, van Oldenbarneveldtstraat 90 in Arnhem. De individuele- en gezinsafspraken vinden plaats op de praktijk. We werken flexibel. Soms spreken we thuis of op school af als dat wenselijk is.
KIESgroep: De KIESgroep voor kinderen en jongeren vindt plaats in 2023 op verschillende locaties in Arnhem-Noord (de Jan Ligthartschool), -Zuid als in Schuytgraaf in basisschool De Gazelle.
Openingstijden
De praktijk is geopend op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9-18 uur.
![]() |
Bel 06-18793511 |
![]() |
Stuur een bericht via Whatsapp naar +31(06)18793511 |
![]() |
Stuur een mail naar info@opgroeiwinkel.nl |