Corona virus

In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus. De meeste patiënten met dit virus hebben koorts en luchtwegklachten. In Nederland, maar ook wereldwijd, worden er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Voor de beste informatie over het Coronavirus kijk je op de site van het RIVM. Hoe ga je hier thuis mee om?

Tips

1 Kinderen en jongeren kunnen nu bang, boos en verdrietig zijn. Het hoort er allemaal bij. Een beetje angst voelen is nu logisch. Het is een onzekere periode en daarbij horen allemaal verschillende gevoelens. .
2 Wat kun jij doen? Je kunt zelf ook dingen doen om het risico om besmet te raken te verlagen. Was vaker en beter je handen, houd afstand van anderen, vermijd hoestende mensen. Het beste is om je sociale contacten op een heel laag pitje te zetten. Ga bellen, appen, schrijf een brief, ga beeldbellen met je opa, tante of vriendin.
3 Wat doe je de hele dag? Zoek afleiding, doe leuke dingen. Doe een spelletje, bak een taart, kijk een grappige film. Maak je huiswerk :)
4 Stop met het zoeken naar nieuwe informatie over het Coronavirus. 1 keer per dag het journaal kijken is voldoende.
5 Blijf in beweging, ga touwtje springen, hoelahoepen, doe yoga, ga dansen.
6 Als je als ouder gespannen bent probeer dan deze tips ook op jezelf toe te passen om je stress niveau te verlagen.